İLKÖĞRETİM HAFTASI ETKİNLİĞİ

İLKÖĞRETİM HAFTASI ETKİNLİĞİ

2023-2024  eğitim ve öğretim yılı başlangıcı ile  okula  tekrar adım  atmanın heyecanını, öğretmenlerinize   ve arkadaşlarınıza   kavuşmanızın  mutluluğunu ve öğrencilerine yeni ufuklar kazandırmak için canla başla çalışan meslektaşlarımızın gurunu yaşamaktayız.

         Değerli misafirler; eğitimin sağlam  temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretimin önemi yadsınamaz bir gerçektir.

Çağımızda bilgi hem çok çeşitlendi, hem de ulaşılması çok kolay hale geldi. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip, olumsuzluklarından uzak kalabilmek ancak iyi bir eğitimle sağlanır. Gelecek, eğitimle biçimlenip değişecek  ve bu değişim a dan z ye kadar her şeyi  etkileyecektir. İşte bugün hep birlikte, geleceği biçimlendirecek, dünyayı değiştirecek, Türkiye’nin aydın insanları olacak, değerli öğrencilerimiz için çalışmaya başlıyoruz.  

İnsanlığın ilk eğitim aldığı yer ailesi ilk öğretmenleri annesi ve babasıdır. Bu sebeple biz öğretmenlere en büyük desteği öğrencilerimizin aileleri verecektir.

 Okul, donanımlı, bilgili ,yön verilen  değil yön veren,hakkını arayan ve savunan ,aydın ve aydınlatan birey olarak yetiştirmeye çalışır.Öğrencilerimizin okullarda kazandığı davranışları ve becerileri  hayata olumlu yansıtmasında velilerimizin çok büyük katkısı olacaktır.Öğretmen- öğrenci- veli ilişkisinin pozitif yaklaşımlarla sürdürülmesi, hedeflerimize daha hızlı ve daha sağlıklı ulaşmamızı sağlayacaktır.

    Sevgili Öğrenciler; Sizler okulumuzda kişiliği gelişmiş, ilke ve hedefleri olan, çağdaş, bilgili, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı, zorluklarla baş eden ,yenilikçi gençler olarak  yetişiyorsunuz. Sizlerin başarısı Cumhuriyetimizin Türkiye’mizin  temellerini daha da sağlamlaştıracak ve ülkemizin geleceği umut dolu olacaktır.Bu umudun yeşermesinde, hayalden gerçeğe ulaşmasında öğretmenlerin gayreti, sabırı, azmi asla unutulmamalı..

Öğrenimin sadece okulda  bitmediğini  ömür boyu sürdüğünü aklınızda tutarak eğitim ve öğrenimin her  fırsatını  değerlendirmelisiniz. Bütün bu amaçlarımıza ulaşabilmenin yolu, Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi "Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak".                                                                        

Bu bilinçle yeni öğretim yılının, değerli meslektaşlarıma, öğrencilerimize ve öğrenci velilerimize  başarı, sevgi, mutluluk dolu günler getirmesini diliyoruz.

14.09.2023 153

14-09-202314-09-2023